vakantie-in-italie

Op vakantie naar Italië in Corona tijd

We mogen weer!

Na de opening van Italië op 3 juni en alle grenzen van 15 juni is er geen belemmering meer om af te reizen naar Italië om daar na maanden binnen zitten een heerlijke vakantie te vieren. We begrijpen, dat jullie veel vragen hebben en dat het soms best spannend zal lijken om op reis te gaan. Met de juiste voorzorgsmaatregelen is het echter heel goed mogelijk. We helpen je graag op weg en halen hopelijk je twijfel en zorgen weg met de volgende informatie.

De laatste voorbereidingen voor vertrek

Check voor je vertrekt de temperatuur van alle reizigers. Mocht iemand van het gezelschap verhoging hebben, dan ga je niet op reis en blijf je met het huishouden 2 weken in zelfquarantaine. Informeer je accommodatiehouder en bel de reis- en annuleringsverzekering.
Staat het ligt op groen, zorg dan dat je naast je vakantiekloffie en slippers ook wat mondkapjes en desinfecterende handgel of -alcohol meeneemt.

Je reis naar Italië

Je mag met het hele gezin in de auto zitten. Enkel wanneer het reisgezelschap uit meerdere huishoudens bestaat, gelden er een aantal regels. Er zijn geen bijzondere controles aan de grens en de ervaring leert, dat eigenlijk niemand problemen ondervindt. Er zijn sinds 3 juni ook geen documenten meer nodig. Je kunt gewoon tanken en een toiletstop houden onderweg. Ook is het mogelijk om een overnachting in te plannen als je de reis wilt onderbreken. Informeer naar de geldende maatregelen in het desbetreffende land.

Regels in Italië

De afstand die in Italië aangehouden wordt, is 1 meter. Verder is het binnen in openbare ruimtes verplicht een mondkapje te dragen. Het mag elke type mondkapje zijn, daar zijn verder geen regels aan verbonden. Buiten is het bijna nergens in Italië verplicht om een mondkapje te dragen, maar zie je veel mensen in het straatbeeld met een mondkapje, dan kun je overwegen om je aan te passen en het ook te doen. En echt … ook mondkapjes wennen 😉 Zorg er in ieder geval voor, dat je je mondkapje altijd bij de hand hebt.

Horeca

Restaurants, bars en andere horecagelegenheden zijn weer open. In principe is vooraf reserveren verplicht en je draagt een mondkapje als je het restaurant binnen komt tot aan je tafel, daar mag het af.

Uitstapjes

De musea, openbare tuinen, parken en speeltuinen zijn weer open. Voor musea geldt, dat vooraf reserveren verplicht is en het kan zijn, dat bij binnenkomst je temperatuur wordt gemeten. Binnen draag je een mondkapje. Voor kinderen vanaf 6 jaar is een mondkapje ook verplicht.
Boottochtjes, sportieve activiteiten en pretparkbezoek zijn ook mogelijk. Wel met een kleinere capaciteit en vandaar dat reserveren noodzakelijk is.

Zwembaden en stranden

Waterparken, zwembaden en stranden zijn ook weer open voor publiek. Vooraf reserveren is verplicht en ook hier draag je bij binnenkomst/aankomst een mondkapje. Zodra je op je bedje ligt, mag het mondkapje af en ook in het water hoef je deze niet te dragen. In een zwembad is een badmuts verplicht en douche je voordat je het water inspringt.

Wat kun je verwachten bij I Muri?

We hebben een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen op het vakantiepark. Van veel zul je niets merken, zoals extra zwembadcontrole en schoonmaak. Voor een aantal vragen we echter jullie medewerking.

Bij binnenkomst door de poort tref je een dispenser met desinfectiemiddel. We vragen je hier je handen even schoon te maken.

In de accommodatie tref je in de badkamer reinigingsdoekjes. We vragen je dagelijks even de kranen, knopjes en deurkrukken af te nemen. We vragen je ook op de dag van vertrek al ’s morgens vroeg alle ramen open te zetten om te ventileren en de koelkast uit te zetten, zodat deze voor de wissel grondig gereinigd kan worden.

Er kunnen 8 mensen tegelijk in het zwembad, maar het terras rondom is groot genoeg om aan alle gasten tegelijk ruimte te bieden. Neem na gebruik van een zonnebedje het bedje even af met de speciale doekjes die klaar liggen.

Wij hebben besloten, dat je op het hele terrein van I Muri geen mondkapjes hoeft te dragen. Verder hebben alle woningen veel privacy en een eigen privé terras waar je op meer dan voldoende afstand van je buren zit.

We zullen de pizza-avond iets aanpassen in die zin, dat we gezinnen groeperen, zodat wel iedereen tegelijk deel kan nemen. We stellen gezelligheid en een optimaal vakantiegevoel namelijk voorop. We gaan er voor zorgen, dat net als alle andere jaren onze gasten een fijne beleving hebben op I Muri met zover mogelijk een optimaal La Dolce Vita gevoel.

Als het tij keert

Veel mensen maken zich zorgen over wat er gebeurt als er toch ineens een tweede golf komt of wanneer de grenzen weer op slot gaan.

Het ligt niet voor de hand, dat we ons nu laten verrassen. Er wordt goed gemonitord, we weten nu beter hoe het verloop is en de informatieverschaffing is vele malen efficiënter dan in februari en maart. Een plotseling dichtgaan van de grenzen zal dus niet zo snel gebeuren en weet, dat je te allen tijde terug mag reizen naar je eigen woonplaats.

Niemand weet hoe de komende weken en maanden er uit gaan zien, maar het is veilig en goed mogelijk om op vakantie te gaan naar Italië. We leren steeds meer van dit virus en met de juiste maatregelen, kun je een heerlijke zomer en verblijf in Bella Italia hebben. Je bent meer dan welkom en we zullen er alles aan doen om goed voor jullie te zorgen en jullie en onszelf veilig te houden.

Als je toch nog vragen hebt, dan kun je altijd een berichtje sturen naar info@imuri-piemonte.com.

Ci vediamo!